Hozzávalók:
- 1 szép nagy fej brokkoli
- 2 dl főzőtejszín (lehetőleg 20%-os)
- Pár szelet szikkadt kenyér
- Szerecsendió
- Só, bors
Elkészítés:
1: A brokkolit feldaraboljuk, majd alaposan megmossuk.
2: Enyhén sózott, forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg puha nem lesz.
3: A víz nagy részét leöntjük róla. Csak annyit hagyjunk benne, ami éppenhogy ellepi. Ezután botmixerrel alaposan turmixoljuk össze ügyelve arra, hogy ne maradjanak benne darabok.
4: Egy kis tálba öntjük a főzőtejszínt, és kikeverjük a fűszerekkel. Nekem épp volt itthon egy zacskó Knorr brokkolikrémleves alap, hozzáöntöttem azt is. Bár sok különbséget nem éreztem, de el nem rontotta, az biztos :)
5: A fűszeres tejszínt hozzáöntjük a brokkolihoz, majd visszarakjuk a tűzhelyre, és még egyszer felforraljuk. Ha forrni kezd, elzárjuk.
6: Közben a kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk (nálam ezek most nem lettek túl szépek, mert csak friss kenyérből tudtam csinálni), megkenjük étolajjal vagy vajjal, és a sütőben 200 fokon megpirítjuk.
A kész levest a kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése